”Onko Positive Psychology Practitioner -koulutuksenne tarkoitettu vain naisille?” Tällaiseenkin kysymykseen olemme viime vuosina saaneet silloin tällöin vastailla. Kysymys on kovin ymmärrettävä, onhan suurin osa sadoista PPP-koulutukseemme osallistuneista naisia.

Ensinnäkin lyhyt vastaus kysymykseen: Ei suinkaan! Toiseksi ilouutinen: Nyt näyttää vahvasti siltä, että miehetkin ovat alkaneet selvästi aiempaa paremmin löytää koulutuksemme. Uusimmassa PPP-ryhmässä on mukana neljä miestä, kun aiemmissa ryhmissä miehiä on ollut keskimäärin yksi per porukka.

Niin, ja uusimpaan PPP-ryhmään ehtii vielä hyvin mukaan – olitpa sitten mies, nainen tai muunsukupuolinen! Ryhmässä on nyt mukana yli 30 upeaa tyyppiä. Koulutusalusta on avattu, ja ensimmäinen koko porukan yhteinen verkkotapaaminen on keskiviikkona 14.4. Voit ilmoittautua kahdeksan kuukauden mittaiseen koulutukseen aivan hyvin myös ensimmäisen verkkotapaamisen jälkeen.

”ERINOMAISUUS ON JO MEISSÄ”

Vaikka miesten osuus kaikista PPP-opiskelijoistamme on ollut tähän asti kovin pieni, uskallamme väittää, että he ovat olleet varsin tyytyväisiä koulutuksesta saamiinsa oppeihin ja työkaluihin. Seuraavassa muutamien opiskelijoidemme kokemuksia.

Pastorina sekä työyhteisö- ja johdon valmentajana työskentelevä Harri Kankare (kuvassa keskellä) aloitti Joyllan PPP-opinnot viime syksynä. Harrin mukaan positiivisen psykologian sanomalla on paljon annettavaa ihmisille:

”Erinomaisuus on jo meissä. Se täytyy vain löytää ja valjastaa. Positiivisessa psykologiassa pidän myös siitä, että vastoinkäymisiltä ja negatiivisilta tunteilta ei suljeta silmiä”, Harri sanoo.

Harri Kankareen hienoja ajatuksia voit lukea täältä.

”MYÖS VAIKEAT AJAT KUULUVAT ELÄMÄÄN”

Juha Lantz (kuvassa vasemmalla) on pitkän linjan päihdetyön ammattilainen. Hän on päihdetyöntekijä, riippuvuusvalmentaja, innostava kouluttaja ja luennoitsija. "Hyvinvoiva ihminen ei addiktoidu”, kuuluu hänen mottonsa.

Juha Lantz opiskeli Positive Psychology Practitioner -koulutuksessamme 2018 - 2019. Hänen mielestään ”positiivisessa psykologiassa on juuri semmoinen lähestymistapa, mihin itse uskon päihderiippuvaisten parissa työskennellessäni. Eli vahvistetaan ihmisten vahvuuksia, jolloin saadaan huomattavasti enemmän onnistumisen kokemuksia.”

Juha kertoo opintojen antaneen hänelle paljon työkaluja asiakkaiden motivaation vahvistamiseen juuri onnistumisten kautta. ”Positiivisessa psykologiassa hyväksytään se, että on myös vaikeita aikoja, jotka kuuluvat elämään.” Joyllan Paulina Piippo haastatteli taannoin Juhaa ”Positiivinen psykologia työelämässä” -sarjassamme. Haastattelun voit katsoa täältä.

Myös hyvinvointiyrittäjä Juha Larmilla (kuvassa oikealla) on myönteisiä kokemuksia PPP-koulutuksestamme – ja positiivisen psykologian työkaluista ylipäätään. Hän lähti mukaan opintoihin, koska hänelle on tärkeää, että positiivinen psykologia on oikeasti tieteenala, jota tutkitaan. Ja että positiivisen psykologian työkalujen ja menetelmien toimivuudesta on tutkittua näyttöä. ”Vahva suositus tälle koulutukselle!” Juha Larm sanoo.

LÄPIMURTO TÄLLÄKIN RINTAMALLA

– Olemme miettineet sitä, miksi emme ole saaneet miehiä innostettua positiivisen psykologian opintoihimme. Toki monissa tapahtumissamme ja yritystilaisuuksissamme on ollut myös miehiä, mutta PPP-koulutuksessa tähän mennessä kovin vähän. Ne miehet, jotka ovat osallistuneet koulutukseen, ovat kyllä olleet hyvin tyytyväisiä. Nyt on sellainen tunne, että olemme vihdoin tekemässä läpimurtoa tälläkin rintamalla, Joyllan Netta Lehtonen iloitsee.

– Kun itse opiskelin Lontoossa (University of East London) soveltavan positiivisen psykologian maisteriksi, opiskelukavereina oli runsaasti miehiä. Löysinpä niistä porukoista puolisonkin itselleni, Netta naurahtaa.

Lue lisää Positive Psychology Practitioner -koulutuksestamme täältä. Ilmoittautua voit suoraan tästä.

Joyllan uutiskirjeen voit tilata tästä.

Comment