Laura Sippel opiskeli Joyllan koulutuksen aikuiskoulutustuen avulla ja löysi itsensä uudelleen.

Aikalisä! Sitä Laura Sippel tarvitsi. Takana oli useampi vuosi kotona hoitovapaalla pienten lasten kanssa. Työ odotti, mutta oliko kyseinen työ enää se, mihin halusi palata? Palatako töihin vai keksiä jotain muuta?

− Etsin itseäni. Olin itse hukkunut rankkojen pikkulapsivuosien alle. Samalla pohdin työidentiteettiäni, olin kipuillut työn kanssa aiemminkin. Joyllan mainos Facebookissa puhui suoraan tarpeeseen – tarvitsin itsetutkiskelua!

Positive Psychology Practitioner™ -koulutuksen ostopäätöstä siivitti myönteinen päätös aikuiskoulutustuesta. Hoitovapaalta opintovapaalle, kaikki tapahtui reilussa kuukaudessa.

− Tein monta versiota aikuiskoulutustuen hakemuksesta, mietin perustelut ja selvitin koulutuksen hyötyjä ammatillisesti. Loistava paketti tulisi tukemaan työssäni. Nyt saatoin vain toivoa, että osasin pukea sen myös sanoiksi, ja se ymmärretään.

Samalla toteutui yli kymmenen vuoden haave. Laura Sippel alkoi saada oppia ja suuntaa opetus- ja valmennustehtäviin. Taustalla on kauppatieteiden maisteriopinnot sekä työt muun muassa markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun monenlaisissa eri työtehtävissä.

− Lähdin koulutukseen lisäämään ymmärrystä itsestäni ja ympärillä olevista ihmisistäni. Halusin löytää syy-seuraussuhteita omiin ajatuksiini liittyen lapsuuteen ja tähän päivään. Imin tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja kaikki tuntui resonoivan minussa! Tunnistin tilanteita ja löysin ymmärrystä niin omaani kuin muiden käyttäytymiseen.

TUNTEIDEN KIRJO

Koulutus oli Laura Sippelin mukaan silmiä avaava. Yksittäisen ahaa-elämyksen hän haluaa nostaa esille: negatiivinen vinouma.

− Tuli sellainen olo, että kiitos! Kiitos, että joku antaa tälle kokemukselle nimen, Laura nauraa.

− Pohdin aina ennalta monenlaisia skenaarioita ja usein analysoin tilanteita jopa liikaakin, eritoten niitä ei-toivottuja. Negatiivinen vinouma olisi kaikkien hyvä tiedostaa. Sen tiedostaminen lisää itsemyötätuntoa ja ymmärrystä myös toisten ihmisten kokemuksia ja käyttäytymistä kohtaan. Meidät on ohjattu varautumaan vaaroihin ja kiinnittämään huomiota enemmän negatiivisiin kuin positiivisiin seikkoihin ja kokemuksiin.

Tunnetietouden ymmärtäminen ja erilaisten tunteiden kanssa hyväksyvästi eläminen oli koulutuksen suurin oppi: kaikki tunteet ovat tärkeitä ja jokainen tunne kuuluu elämään.

− On eheyttävää ymmärtää epämiellyttäviä tunteita ja niiden kertomat viestit. Niitä ei saa sysätä sivuun vaan niitä tulee kuunnella. On tärkeää ymmärtää, että positiivinen psykologia ei harhaanjohtavan nimensä mukaisesti ole pelkkää iloa ja onnea, vaan auttaa ymmärtämään kaikkien tunteiden läsnäolon ja tärkeyden.

Positive Psychology Practitioner -koulutuksen jälkeen Laura Sippel on päässyt hyödyntämään positiivisen psykologian oppeja muun muassa TAT Yrityskylän vastuuohjaajana.

LÄHEMMÄS ITSEÄ

Joyllan Kukoistuksen kehys™ -hyvinvointimalli saa kiitosta Laura Sippeliltä sen kokonaisvaltaisuudesta.

− Langat ovat alkaneet yhdistyä, kun tutkailin itseäni Kukoistuksen kehyksen osa-alueiden kautta. Olen alkanut vahvistaa omia innostavia asioita ja kirkastanut Lauraa! Koulutuksen myötä tunnistin, muistin ja sallin itselleni sen, mistä olen kiinnostunut ja innostunut. Olen nyt itse aidommin lähempänä itseäni.

Joyllan koulutuksen jälkeen opintomatka jatkui, ja Laura kouluttautui ammatilliseksi opettajaksi (AmO).

− Opintojen jälkeen minulle on avautunut mahdollisuuksia toimia opettajana, valmentajana ja ohjaajana. Töissä olen hyötynyt paljon muun muassa vuorovaikutusteeman sisällöistä, kuten vastaustyylien ymmärtämisestä ja arvostavasta haastattelusta. Kohtaamisosaaminen ja vuorovaikutustaidot kehittyivät koulutuksessa paljon, ja näistä olenkin saanut palautetta sekä oppilailta että ohjaavilta opettajiltani ja esihenkilöiltäni. Olen tavallaan löytänyt sisäisen valmentajani koulutuksen sykäyksestä.

Laura Sippel pääsi elämään koulutuksen oppeja todeksi myös uudessa työpaikassaan TAT Yrityskylän vastuuohjaajana. Yrityskylässä tehdään töitä nuorten työelämä- ja taloustaitojen eteen.

− Organisaatio, tekeminen, ohjaus ja perehdytys ovat Yrityskylässä niin lähellä positiivisen psykologian mukaista ajattelua! Siellä kohtaamiset ja vuorovaikutus ovat keskiössä, enkä koskaan ole ollut psykologisesti yhtä turvallisen tuntuisessa, kannustavassa ja myötätuntokulttuuria tukevassa työpaikassa.

– Vahvuudet ja hyvän huomaaminen ovat tärkeitä työkaluja, jotka olivat käytössäni joka kerta työskennellessäni lasten kanssa, sekä kannustaessani ja ohjatessani myös aikuisia ohjaajiamme, lasten opettajia ja tiimikavereitani. Yrityskylän pesti oli määräaikainen. Nyt minua odottavat uudet mahdollisuudet ja muun muassa valmennuskeikat liittyen käyttäjälähtöiseen kehittämiseen ja konseptointiin sekä tiimivahvuuksien ja vuorovaikutuksen kehittämiseen.

SANOJA JA YMMÄRRYSTÄ

Positive Psychology Practitioner -koulutus oli Sippelin mukaan kokonaisvaltainen matka.

− Se, miten kukakin matkan kokee, riippuu varmasti omasta elämäntilanteesta. Kyseessä on valmentava koulutus, jossa kaikki pohditaan omasta itsestä käsin itsereflektion kautta. Koulutus antaa eväitä itsensä johtamiseen, työelämään ja kaikkiin ihmissuhteisiin.

Tärkeintä Laura Sippelille oli saada sanoja. Sanoja ja ymmärrystä.

− Koulutus antaa sanoja käyttäytymisellemme ja ajatuksillemme, ja sanat luovat todellisuutta. Tieteenalan nimi positiivinen psykologia antaa ymmärtää vähemmän kuin mitä on, sillä todellisuudessa kyse on hyvin laaja-alaisesta hyvinvoinnin ymmärtämisestä.

Laura Sippel

Valmistui Positive Psychology Practitioner -koulutuksesta vuonna 2021.

Koulutus: ammatillinen opettaja (AmO), kauppatieteiden maisteri (KTM/ ekonomi), Bachelor of Business Administration in International Business (tradenomi)

Työtehtävät: valmentaminen keikkatyönä sekä markkinoinnin, viestinnän, vuorovaikutuksen ja kehittämisen tehtävät

Perhe: aviomies ja kaksi tytärtä.

Harrastukset: liikkuminen, musisointi ja keskustelut mielen, mahdollisuuksien ja tilanteiden mukaan, kuntonyrkkeileminen, joogaaminen, tanssiminen ja lihaskuntoharjoittelu, laulaminen ja pianon soittaminen, hyvät keskustelut ja ajatusten vaihtaminen tuttujen ja tuntemattomien kanssa – ja kun taas sopiva hetki, teatterin tekeminen!

Ydinvahvuudet: ryhmätyö, arviointikyky, sosiaalinen älykkyys, rakkaus ja oppimisen ilo

Teksti: Sarianna Turula

Lue lisää Positive Psychology Practitioner -koulutuksestamme täältä.

Vinkki!

Katso maksuton tallenne suositusta Tunteet ja positiivinen psykologia webinaaristamme täältä!

Joyllan uutiskirjeen voit tilata tästä.

Comment